Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kreatív
Halász István - fotók I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageA Fehérvári Hírek olvasói megszokhatták már, hogy rendszeresen hírt adunk olyan fotósokról, akik a fényképezés mellett (általában főállásként) operatőrként dolgoznak. - Gondoljunk csak Somogyi Tamásra vagy Maczkó Csabára, akik képeiben a székesfehérvári közönség számtalanszor gyönyörködhetett már kiállítások alkalmával. - Közéjük tartozik Halász István is.

Tovább...
 
Pénzes Károly - Fotók III. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImagePénzes Károly legutóbb katonai helikopterektől készült fényképeit küldte el hozzánk, most pedig sokkal vidámabb témákkal foglalkozó fotóit - sokoldalúságának bizonyítékául...

Tovább...
 
Szijjártó Attila - Versek I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

Szijjártó Attila, a sokoldalú "mediaprayer" aki a zenei kultúrális rendezvények rendszeres résztvevője - valóban egyedi, aprólékos, precíz videomunkái nem hiányozhatnak a kortárs fesztiválokról (sem) - most egy verssel örvendezteti meg Önöket. Pontosabban: nem megjelenítésre szánta (túlságosan szerény ahhoz), ám szerkesztőségünk egyöntetű véleménye szerint vétek lenne "fiókba lapítani".

Tovább...
 
Magyar Ari - Versek és festmények I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

ImageMagyar Ari 1943-ban született Alattyánon, egy jászsági kis faluban. Egyházi középiskolát végzett, ahol – elmondása szerint - az apácák odaadó nevelése révén sokirányú tudásalapra tehetett szert. Ez az alap szolgál még máig is arra, hogy állandó tanulás, gyakorlás mellett tökéletesítse a hivatás szerinti és hobby foglalkozását - ma már nyugdíjasként is.

Tovább...
 
Izing Antal - írások I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

Izing Antal egy rendkívül okos, művelt, érzékeny és tehetséges író (mellesleg újságíró is), akinek minden írásából kitűnik a finomság, egy leheletnyi irónia, s legfőképpen a Remény. Reménykedik abban, hogy egyszer majd meglátja az Igazán Szépet, az Igazán Jót és eljő a Teljes Igazság pillanata - és örökkévalósága - is. Nem ő mondta, én gondolom így. Mert ahogy sorait olvasom, erre gondolok...

Tovább...
 
Pénzes Károly - Fotók II. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImagePénzes Károly fotóiból nemrég már ízelítőt nyújtottunk Önöknek, most pedig következzen egy újabb sorozata. Ezen a "Vadászrepülők" témakörét dolgozta fel, hiszen - mint ahogyan korábban már említettük - sokáig repülőgép-szerelőként dolgozott. 

 

Tovább...
 
Kozma Vince - Novellák II Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 10.

A fiatal író-palántától, Kozma Vince korábban már közöltünk egy novellát. Most egy újabb írással örvendeztett meg minket, s reményeink szerint Önöket is...

Tovább...
 
Simon Margit és Gyulai Saci - Festmények I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageSimon Margit és lánya, Gyulai Saci legújabb kiállításáról a "kultúra" rovatunkban már olvashattak egy rövid cikket, amelyet fényképekkel is illusztráltunk. Az alkotásokat viszont még nem mutattuk be, ezért következzen egy kis ízelítő. Bár a fotó közel sem adja vissza azt, amit közvetlen közelről lát a szem, viszont mindenképpen sejtet valamit. S ha az alábbi felvételek elnyerik tetszésüket: látogassanak el valamelyik tárlatukra, hogy még nagyobb élményben legyen részük!

Tovább...
 
Nemesné Szentgyörgyi Erika - Üvegfestmények I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageNyolc évvel ezelőtt, mikor az üvegfestést még csak kevesen ismerték hazánkban, Nemesné Szentgyögyi Erika már olyan csodálatos képeket készített, hogy folyamatosan kényszert éreztem arra, hogy ellátogassak otthonába megszemlélni remekműveit. Azóta már nagyon sokan foglalkoznak e technikával, de számomra akkor is ő marad az „etalon”… Gyönyörködjenek alkotásaiban Önök is!

Tovább...
 
Somogyi Tamás - Fotók I. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageSomogyi Tamás a 80’-as években harcias, lázadó fényképekkel kezdte pályafutását. A „vértől áztatott időkben” megörökített például egy T34-es tankot, amint éppen eltapos egy embert, egy másik fotóján pedig egy zászlóval letakart holttest nyújt sokkoló látványt.

Tovább...
 
Minárovits József - Versek II. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 02.

Újabb versekkel örvendeztette meg szerkesztőségünket Minárovits József, aki nálunk publikálta először költeményeit, s - ígérete szerint - ez a jövőben is így marad. Sorait olvasva látható: stílusa, hangvétele és a téma, amely korábban foglalkoztatta, most is ugyanaz: a bánat, a csalódás és a szabadság utáni vágy.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 26